посудомоечной машины, чтобы под воздействием
кондиционной влаги не образовались пятна. По
крайней мере, следует открыть крышку машины
сразу после завершения процесса мытья.
При мытье посуды из нержавеющей стали со
временем может измениться цвет пластиковых
и бакелитовых аксессуаров, однако это ни коим
образом не влияет на их функциональность
Несмотря на то, что ручки посуды долгое
время не нагреваются, пользуйтесь прихватками
и кухонными рукавицами (особенно при
приготовлении на высоких температурах и в
духовке)
Посуда с бакелитовыми и силиконовыми
аксессуарами не подходит для интенсивного
нагрева в духовке. (Максимальная температура
нагрева такой посуды в духовке: бакелит - 180°С,
силикон - 177°С).
Посуда из нержавеющей стали не предназначена
для использования в микроволновой печи
Сыпьте соль только на пищу, а не на дно
посуды, старайтесь разводить ее в жидкости. Перед
тем как добавить соль, уксус или другие заправки
и специи, убедитесь в том, что жидкость хорошо
нагрелась или кипит, тогда заправки растворятся
быстро, не вызывая коррозии и окисления стенок
посуды. Пятнышки, возникшие в этом случае на
поверхности посуды, нельзя очистить, но они никак
не сказываются на функциональных свойствах
посуды и качестве приготавливаемой пищи. Соль
добавляйте в горячую воду при помешивании.
Не используйте холодную воду для охлаждения
посуды и стеклянных крышек.
При правильном обращении пища в посуде
не пригорает. Но если вследствие некорректной
эксплуатации это произошло, не следует
применять металлические щетки и абразивные
вещества, а лучше наполнить кастрюлю водой с
моющим средством, довести до кипения и затем
остудить.
Congratulations on purchasing the perfect Röndell
cookware. The most advanced technologies used in
our cookware make you feel like the real professional
in your kitchen. Pamper your friends and relatives with
delightful dishes cooked in Röndell cookware.
Characteristic features of Röndell cookware
Röndell cookware is made of first-rate stainless steel
18/10 according to the most advanced and traditional
technologies. Steel with such an alloy is used world-
wide. Due to its properties it is also called “surgical”.
Articles made from stainless steel are very durable and
hygienic, are not subjected to corrosion and are chemi-
cally resistant to organic acids, salts and alkali.
The unique technology of three-layered material al-
lows to distribute the heat evenly on walls and bottom
of the cookware (Evolution series), that provides even
food cooking excluding its sticking to the walls while
unroasted middle part. Besides, usage of such materi-
als provides very quick cooking of dishes. The cook-
ware continues to cook even after the stove is turned
down. Time of cooking is reduced by 30%! It helps to
save energy & your time.
For intensive heat accumulation and its proper
distribution upon the cookware surface we used the
unique 2-step method of “three-layered bottom tech-
nology”. Aluminum disc is first pressed and then fused
into the steel base for increasing of durability.
While cooking with tight closed cover you ensure
the heat accumulation and provide the steam-genera-
tion cycle creating the “Russian stove” effect. You can
cook in our cookware without or with small amounts
of oil and water for retaining of natural taste of food.
Such method of cooking allows preserving all vitamins
and minerals.
Cook healthy food!
Due to using of special silicone pad between the
cookware rivet joint and body the steel handles keep
always cool. This also applicable for models with weld
joint. But when long and intensive heating we still rec-
ommend you to touch the handles carefully.
With capacity marks on the inner walls of the cook-
ware, you can easy follow the recipe proportions with-
out using any other accessories.
Smooth transition from bottom to walls of the
cookware enables comfortable & easy mixing and
washing.
Thank to ergonomic design and functionality of
cookware you will enjoy the cooking your favorite
dishes.
Recommendations for energy saving
Always use the recommended sources of heat.
Choose the cookware size according to the food
quantity.
It is better to always cook with closed cover
While using the gas stoves please adjust the flame
to make it touch only the bottom of the cookware and
not rich up to its walls.
While using electrical or ceramic stoves choose the
heating disc diameter corresponding to the cookware
bottom size. It will help you to keep the attractive look
of cookware longer, avoid the indelible fire scale stains
and save gas or energy.
GB
7
Recipes-stainless_steel2.indd Sec1:7Recipes-stainless_steel2.indd Sec1:7 24.08.2006 11:41:5724.08.2006 11:41:57